pátek 25. června 2010

A co hruška? Neboli co se zadnicí.

Pokud nám příroda a životní styl nadělily útlá ňadra, nějaké to břicho a zadek - základ rodiny, bude základní strategie našeho oblékání jiná, než u přesýpacích hodin.
Nebudeme zdůrazňovat lini pas boky, budeme ji simulovat. A nebo máme dost odvahy a budeme svůj zadek prezentovat ku potěše všech dolňáků. Jako třeba tahle paní v zeleném, modrém či v té nádherné pouzdrové sukni. Všechny mají naznačený, či zdůrazněný pas v nejužžím místě trupu (které tedy v tomto případě je o něco výše, než pas přirozený. To prodlužuje linii a opticky zeštíhluje. Zároveň všechny tři mají výrazný šperk či aplikaci na krku, která taktéž pomáhá s odpoutáním pozornosti, stejně jako krásné boty a nohy v nich na opačném konci. S teniskami by to nefungovalo.

Další varianta, která lichotí tomuto typu postavy jsou širší sukně - swingové a nebo klasická A linie. A v případě že prsa vážně nemají tendenci čnět do prostoru (ve správné velikosti podprsenky), tak není problém ani s volnými šaty, či hábity. Zdání nějaké linie se pak dosahuje pomocí různých kabátků, bolerek a vrstvených oděv.

Dvě dámy v tmavých šatech se swingovou skuní a zvýšeným pasem krásně ukazují jak na to. Díky subtilnbosti hrudníku není problém ani s rovným střihem bez ramínek, masu bujnějších vnad by pak mohl rozbít ten druhý živůtek - dvojřadé knoflíky a výrazný límec, který upoutá pozornost a člení prostor.
Zatímco trojice modelek na obrázku v pravo nemá nabírané sukně, ale sukni klasikou volnou, áčkového střihu a jen zdůrazňujeme, či vytváříme zdání pasu. Slečna nejvíc v pravu pak ilustruje, jak to vypadá, když jsou větší prsa pokrytá jendnolutou látkou. Kdyby měla výstřih či nějaký límec či šperk, který by tu plochu narušil, bylo by to ještě lepší. A jak jsem to myslela s tím vytvářením linie pomocí kabátku a vrstev ukazuje jedna blogerka ve svých třech outfitech a modelka ve volných šatech.















Fajn - a co kalhoty? Asi tušíte, že bokovky to nebudou. Ideální je zvýšený pas a nebo alespoň normální. Capri také nemívají úplně nejlichotivější střih a ideální jjsou rovné nohavice a nebo tzv. bootcut střih - tedy kalhoty obepínající stehna (nesvírající, obepínající) a mírně rozšířené na lýtkách. Bootcut se tomu říká od dob kovbojů, kteří potřebovali takové kalhoty, které přetáhou přes boty.

V případě že kupujete jeansy, je potřeba si ohlídat jak jsou šité kapsy a jakou optickou iluzi vytváří. Některé umí hodně pomoci a některé zase vykouzlí dokonalou nápodobu pivovarské kobyly. Upřednosťňujte spíše menší kapsy. Přidejte výraznější pásek (v pase, či zvýšeném pase, nikoliv na kyčlích do bokovek) V případě, že tedy máte neodolatelné nutkání pořizovat si jenasy s vybělenými částmi, tak rozhodně neberty ty, které jsou nejsvěteljší na stehnech a přímo na zadku.
Obecně - pokud nemáte velmi dobře padnocí kalhoty, tak se více než hodí, když horní díly oblečení pomohou zamaskovat to, na co nechceme přitahovat pozornost. Opět by to ale neměl být prostý pytel, ale s rozumem vybraný kus oblečení. A co že se to říká o těch proužcích? Že nám je zakazují? Ale kde že - jen to dá víc přemýšlení...

10 komentářů:

  1. Dobrý večer,
    moc děkuji za hrušky, jsem jednou z nich. Mohu se zeptat, odkud jsou ty krásné zelené šaty a úžasný pásek, které oblékla paní na první fotografii?
    Děkuji femme

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den,
    prosím, kde se dají sehnat, objednat, výše vložené černé šaty se swingovou sukní, ty vlevo?
    Mockrát děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Podobné od Promode sjem dnes viděla tady: http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=60887604&tab=0

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, chtěla jsem tě poprosit, jestli by jsi mi mohla poslat odkaz na tu blogerku. Má podobný vkus jako já a hlavně velmi podobnou postavu. Děkuji

    OdpovědětVymazat
  5. První šaty v životě, které mi z hrušky dělají ty ideální přesýpací hodiny - tvoří střihem prsa, páskem pas, spodek nerozšiřují: http://www.bonprix.cz/vyrobek/saty-931600/?category=114

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den,
    chtěla jsem se zeptat na radu.. Je mi 15,mám 173 cm a vážím 80kg. Mám velký zadek,stehna a samozřejmě břicho. Paže taky nic moc.. Nedaří se mi zhubnout.. :( Nemohl by jste mi někdo pomoci,co na sebe? Nebo jak zkusit hubnout??
    Muj mail : Oo.Ok@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. tak jako nikdy si nemuže hruška dávat halenydo sukní protože to jí ten spodek ještě logicky zvýrazní.nej jsou šaty do A pokud muže ukázat alespon lýtka a pokud ani to ne tak nevím.rozhodně ale ne bolerka nebo věci do pasu a náhodou ty zesvětlený rifle vypadaly dobře ,líp než nezesvětlený...ten poslední set fotek-ta vlevo má ty šedý kalhoty úděsný.to je přesně materiál který hruška mít nesmí protože jí to plandá po těch tlustých stehnech!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezlobte se, ale tohle je, s prominutím, blbost. Jsem hruška, ale hubená hruška, a nic mi nesluší tak, jako halenka zastrčená do kolové či rozšířené sukně. Mám úzký hrudník a štíhlý pas - když mám světlejší vršek a kolovou sukni přesně do pasu, vypadám skoro jako přesýpací hodiny. Kdybych nosila sukni posazenou níž (i když třeba taky rozšířenou) a přes to "položené" tričko, budu mít od hrudníku po boky jednolitou nedefinovatelnou masu bez tvaru a dole trčící široká boková sukně celý dojem "širokého podvozku" ještě znásobí. Naopak, tím, že zdůrazním to, co je na mě štíhlé a krásně tvarované a potlačím to, na co nechci poutat pozornost, dosáhnu jakéž takéž vyvážené postavy. Jenom podotýkám, že vršky nosím vždy světlejší než části oblečení na dolní polovinu těla, a nenosím upnutá trička, ale spíš halenky, které horní objem těla trochu zvětší a zjemní. Moje oblíbená kombinace je např. smetanová halenka a k tomu tmavěmodrá sukně se smetanovými puntíky a tenký červený pásek.

      Vymazat
    2. Kamara to myslela na ženy okolo 100.120 kil,ne takové ty 60ti kilové normalistky si myslím. Každýmu sluší něco jiného ale zdůrazňovat stehna je pro hrušky tabu.

      Vymazat
  8. No jako zajímavý článek, myslím že na tom něco nebude, já jsem sice menší postavy ale nadváhou netrpim jsem někde tak na hraně. No ale co mě zajímá jestli se postava nedá vyrovnat třeba nějakým takovým zákrokem přece jen když my žena silnější nohy tak unesou víc než u nějaké hubené ženy.

    OdpovědětVymazat