sobota 26. června 2010

Jablko pro zdraví?

Nejprve je potřeba předeslat, že pokud se oblast břicha blahobytně vzdouvá i bez těhotenství a obvod pasu u ženy přesahuje 90 cm, hrozí vážné zdravotní komplikace a to nejlepší, co můžete pro sebe udělat je zajít za lékařem - dietologem a nechat si pomoci. To nejhorší co můžete udělat je začít hladovět a nebo se vrhnout na nějakou zběsilou dietu propagovatnou kdoví jakou celebritou.

Ale tak jako tak můžete chodit hezky oblečená. Jak se oblékat, když už tedy původní tvary jsou poněkud důkladně maskovány? Přiznejme si - v žádném oblečení, libovolné barvy a střihu nebudete působit křehce a étericky. To ale neznamená, že vám to nemusí slušet a že nejste přitažlivá a tudíž to vlastně nemá smysl.

Tak co s tím?
Nejjednoduší varianta je pomocí promyšleného vrstvení vytvořit chybějící linii. Kdo by potřeboval pas, když je taková krásná spousta jiných věcí, které se dají nosit? Umělkyně v tomto, je francouzská modelka Stephanie Zwicky, jejíž kombinace oblečení budou v tomhle článku nejčastější inspirací.

Volný střih, něco přes ramena a nebo upoutat pozornost nádherným modelem s třásněmi. Pozor ovšem u empírového střihu, jestli z vás spíše nedělá budoucí matku před slehnutím, než to co jste původně chtěla. A pokud vás volné střihy a A-linie už nudí, tak proč se neobléci do něčeho normálně přiléhavého, dobře padnoucího a pas naznačit pomocí pásku či střihu oblečení?

Pásek tady slouží především k optickému rozbití velké plochy i když u slečny v šedivém už spíše vytváří linii - pásek pod prsy způsobí zdánlivé prodloužení nohou a celé siluety.

Či pomocí vhodných střihů, silnějších pásků, či korzetu ten pas prostě vytovříme. Nebo alespoň jeho náznak. Klasické sukňové kostýmky s dobře vypracovanými saky tomu mohou dost napomoci. Ovšem opět se dostáváme do situace, kdy bude docela složité něco takového sehnat, protože v případě že bychom to nakoupili v Petrklíči a nebo nějaké podobné výrobně polyesterových tragédií, tak to bude vypadat dramaticky odlišně. Hle obrázek vpravo. Bububu. Linie žádná, límec u saka zcela maskuje krk, z relativně normální dámy se stává kvádr. A to je to ta lepší část jejich produkce, alespoň jde o bavlnu. Zatím co modelka v květovaných (!) šatech a džínové bundičce je v realitě dvakrát tak těžší, než paní z Petrklíče, působí daleko elegantněji a přitažlivěji.

Co s kalhoty? Podívejme se na následující obrázek.

Dobrou službu nám určitě neprokáží bokovky, nebo kalhoty s úzkými nohavicemi. Leda by přes ně pak bylo ještě něco navrstveno. Pak jsou rozhodně upnuté kalhoty lepší, než krepsilonové legginy. Ideální jsou kalhoty s normálním pasem, rovnými a nebo mírně rozšířenými nohavicemi. A nebo nějaké lehoučké, dobře střižené široké nohavice.

Případně, když už mám tak neobyčejné tělo, tak se taky můžu vykašlat na veškerá pravidla a konvence a nosit něco tak šíleného (leč kvalitně ušitého), že každému vlastně bude šumák, na jaké to je postavě. Jak třeba Beth Ditto.
Pokud už na sobě musím nosit hodně látky, tak ať to je látka pěkná a kvalitní. A pořádně ušitá a s dobře konstruovaným střihem. Ano - není jednoduché něco takového najít. A poplatit - však taky výše zmíněná Stephanie za svůj šatník patrně utratí rozpočet menšího rozvojového státu. Ale při nějaké té vynaložené energii se dá slušivě obléknout i v běžných českých podmínkách. Jen to dá práci. A pokud jste nalezli šikovnou krejčovou, která vám jednak je ochotná přizpůsobit zakoupenou konfekci a dokonce i ušít šaty podle přání, tak si ji hýčkejte a opatrujte jak oko v hlavě. A nechcete mi na ni dát kontakt?

2 komentáře:

  1. Gratuluju, skvělý blog. Snad ostatním oplácanějším slečnám k něčemu bude a zařadí se mezi ty, které si uvědomují, že dobře oblečené můžou být vážně sexy :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Právě šiju šaty na slečnu podobných proporcí, takže děkuji moc za cenné rady! Lucie

    OdpovědětVymazat