úterý 22. června 2010

A co typ postavy?

Základní tvar naší postavy je určený genetikou a přes některé hranice se prostě dostat nejde. Není možné změnit základní tvar a robustnost kostry, nejde změnit to, kam se nám ukládá tuk nejdříve.

Měnit jde držení těla a obsah podkožního tuku, ale to není téma, které bych chtěla řešit tady na blogu. Ptejte se dietologů a fyzioterapeutů.

Podle výzkumů se ukazuje, že pro to, abychom byly vnímány jako atraktivní, je důležitý především poměr mezi pasem a boky. A evropskými muži je jako ideální vnímán poměr blížící se hodnotě 0,7. Což je zároveň indikátor toho, že máte v pořádku hladinu estrogenů a nehrozí vám zdravotní komplikace.
Co s tím má společného estrogen? No - je to jeden z faktorů, který určuje, kam se nám bude ukládat tuk. Proto se tělo mění s pubertou, s přechodem, ale často i s užíváním hormonální antikoncepce.

Máte ještě někde poznamenané vaše míry? Zase budeme počítat...

A nebo to nechte počítači - zde najdete kalkulátor.

V případě že máte břicho větší, než je zdravé (tj. poměr větší než 0,8) více než doporučuji začít s tím něco dělat - hlavně kvůli riziku vážných zdravotních problémů. Opět - ptejte se dietologů a fyzioterapeutů.

Takže jako nejpřitažlivější, jsou heterosexuálními muži vnímány ženy, které mají viditelný rozdíl mezi boky, pasem a prsy. A pokud tedy chci vypadat přitažlivě, je tedy mou základní snahou vytvořit právě tuto lini. Tedy žádné volné haleny, ponča či velké, chlupaté svetry stírající jakýkoliv náznak ženskosti.

A jak to tedy je s těmi typy postavy?


Diamant - největší objem je v oblasti břicha, zatímco prsa i zadek jsou menší.
Trojúhelník - malá ňadra, útlý pas, ale výrazné boky.
Obdélník - velmi podobné rozměry celého trupu.
Jablko - malá prsa, velký obvod pasu a větší hýždě.
Přesýpací hodiny - výrazná prsa, výrazné boky a viditelný pas.
Trojúhelník - velká prsa, útlý pas a malý zadek.
Hruška - menší prsa, větší břicho a široké boky.

Žádné komentáře:

Okomentovat